چرا باید زبان انگلیسی یاد بگیریم؟
جواب این سوال تقریبا برای همه ما امری بدیهی بوده و توضیح درباره آن شاید چندان ضرورتی هم نداشته باشد. امروزه هر بچه مدرسهای میداند که عدم تسلط به زبان انگلیسی در دنیای مدرن امروز، با بی سواد بودن تفاوت چندانی ندارد.
در ادامه به چند دلیل مهم برای این سوال که چرا زبان انگلیسی یاد می گیریم می پردازیم:
1- لذت بردن از موسیقی و فیلم ها و سریال های انگلیسی
تماشای فیلم ها و سریال های انگلیسی زبان روز دنیا، امروزه به یکی از اصلیترین تفریحات بسیاری از ما تبدیل شده است. خوشبختانه، بسیاری از این محصولات رسانهای یا به صورت دوبله شده یا با زیرنویس های فارسی در اختیار ما هستند.
اما بدیهی است که این نوع محتوای ویدیویی، تقریبا هیچ گاه پیام و حال و هوای اصلی فیلم یا سریال را به ما منتقل نکرده و حتی در بسیاری از موارد ایرادهای وحشتناک گرامری و مفهومی دارند.
وقتی که صحبت بر سر موزیک های انگلیسی باشد، وضعیت بدتر هم میشود چون ترانه ها با ترجمه شدن ریتم و قافیه خود را به طور کامل از دست داده و لذت بردن از موسیقی به طور کامل منتفی میشود!
به همه این دلایل، بهتر است این نوع محتوای انگلیسی زبان را خودمان گوش کرده و درک کنیم تا اینکه وابسته ترجمههایی باشیم که با تاخیر و با کیفیت پایین در اختیار ما قرار میگیرند.
2- توانایی پیدا کردن در برقراری ارتباط با مسافران و توریست های انگلیسی زبان
لازم نیست شغل خاصی داشته باشید یا در مکان های خاصی رفت و آمد کنید تا با توریست های انگلیسی زبان روبرو شوید. خودِ ما در کشوری زندگی می کنیم که گوشه و کنارش پر است از آثار تاریخی و باستانی و به همین خاطر برای همه ما پیش خواهد آمد که ناچار به برقراری ارتباط با گردشگران انگلیسی زبان باشیم.
پس به همین علت هم که شده باید به تقویت مکالمه انگلیسی خود اهمیت بدهیم. علاوه بر آن، در صورتی که قصد سفر به کشوری خارجی (حتی غیر انگلیسی زبان) را هم داشته باشیم، زبان انگلیسی است که به ما کمک خواهد کرد در هر شرایطی گلیم خود را از آب بیرون بکشیم.
3- کمک به پیشرفت تحصیلی
زبان انگلیسی یکی از مهم ترین بخش های بیشتر آزمون هایی است که در کشور ما برگزار می شود. بخش بزرگی از سطوح مختلف تحصیلات دانشگاهی، آزمون های کنکور و استخدام در سازمان ها و ادارات مربوط به زبان انگلیسی است. نیازی به توضیح نیست که در تمامی این موقعیت ها برنده کسی است که بیشتر به بالا بردن دانش زبان انگلیسی خود پرداخته است.
4- توانایی در استفاده از اطلاعات روز دنیا در منابع مکتوب و وبسایت های معتبر انگلیسی زبان
شکی نیست که منابع اصلی علمی و اطلاعاتی موجود در جهان و عمدتا در اینترنت، به زبان انگلیسی هستند.
امروزه نزدیک به سه میلیارد نفر در سراسر جهان کاربر اینترنت بوده که از این میان تقریباً هفتصد میلیون نفر انگلیسی زبان هستند. یعنی بیست و هفت درصد از کل کاربران جهانی اینترنت به این زبان اطلاعات ارائه کرده و از این اطلاعات بهره می برند. جالب توجه تر اینکه، تقریباً پنجاه و هفت درصد از کل وب سایت های موجود، به زبان انگلیسی هستند. این یعنی اینکه بیش از نیمی از دنیای اینترنت، به زبان انگلیسی است.
در چنین وضعیتی، اکتفا به منابع علمی و اطلاعاتی فارسی زبان کاری بیهوده و ناممکن محسوب میشود. شما باید خود آستین ها را بالا بزنید و برای دستیابی به اطلاعات، وارد اقیانوس محتوای انگلیسی زبان موجود در اینترنت شوید.
چرا زبان انگلیسی بین المللی است؟
یکی از مهمترین دلایل بین المللی بودن زبان انگلیسی، قدرتمند بودن صنعت دریانوردی کشور انگلیس و رفت و آمد زیاد افراد انگلیسی زبان به سایر کشورهاست. پس از کشف قاره بزرگ آمریکا، ویرجینیا اولین مستعمره بریتانیا شد و انگلیسی زبان ها به سرعت فرهنگ، سبک زندگی و زبان خود را در کشورهای تحت سلطه گسترش دادند.
مستعمره های بریتانیا به سبب موقعیت اقتصادی و نظامی به اجبار زبان انگلیسی را به عنوان زبان رسمی خود انتخاب کردند. حتی بعد از استقلال این کشورها، زبان انگلیسی به علت سادگی دستور زبان و لغات همچنان به عنوان زبان رسمی مورد استفاده قرار گرفت.
انگلیسی زبان رسمی کدام کشورهاست؟
به کشورهایی که زبان انگلیسی ، زبان رسمی آنها باشد و در میان مردمانشان بیشترین استفاده را دارد، کشورهای انگلیسی زبان می گویند. کشورهای انگلیسی زبان مانند کشورهای انگلستان، اسکاتلند، ایرلند شمالی و جنوبی، آمریکا، کانادا (به جز استان کبک که زبان رسمی آن فرانسوی است)، استرالیا و نیوزلند هستند.
بهتر است یادگیری زبان دوم را از چه سنی آغاز کنیم؟
یادگیری زبان دوم برای کودکان در خانواده ها بسیار مهم است. بسیاری از زبانشناسان میان آموزش زبان مادری (زبان اول) و زبان دوم تفاوتی نمی گذارند. آنها به این عقیده باور دارند که ما زبان دوم را نیز مانند زبان مادریمان یاد خواهیم گرفت. البته عده ای دیگر نظری کاملاً متفاوت دارند.
از دیدگاه چامسکی، زبانشناس آمریکایی و بر اساس نظریه (دستگاه اکتساب)، نوزاد از زمانی که به دنیا می آید به صورت کاملاً ذاتی نوع خاصی از توانایی برای فراگیری زبان دارد. این توانایی به او کمک می کند که زبان مادریش را به راحتی فرا گیرد. به اعتقاد چامسکی در محدوده زمانی خاصی، انسان نهایت آمادگی را برای یادگیری زبان دوم دارد. اما یادگیری زبان دوم (مثلا زبان انگلیسی) حتی از زمان تولد نیز امکان پذیر است، اما سنین 4 الی 12 سال بیشترین بازده یادگیری را دارند.
زبانشناسان بر این باورند که اقدام به یادگیری زبان دوم بعد از سن بلوغ، ممکن است منجر به بروز مشکلاتی در روند یادگیری زبان شود. مثلاً میتوان به طولانی شدن پروسه یادگیری و دشواری در تلفظ صحیح لغات برای زبان آموز اشاره کرد. اما با تنوع شیوه های یادگیری در دنیای امروز، هیچ چیز غیر ممکن نیست. همه ما می توانیم از هر سنی شروع به یادگیری کنیم و با تکرار و تمرین و انتخاب شیوه صحیح و کارآمد، مطالب را به بهترین شکل یاد بگیریم.
فرم ارسال دیدگاه